Sudura

Vopsire

Contact
 

Furnizori principali

Carl CLOOS Schweisstechnik GmbH

 


Wagner

 


Socializare
 

Echipamente profesionale de sudura, MIG-MAG, WIG, SEI, robotizare pentru o sudare de calitateSuduraStiri


news
Kemper CleanAirTower. O noua generatie de sisteme de aspiratie centrale ...
25.10 2017
news
Qineo Qintron. Mini site pentru noile produse Qineo Qintron - Surse invertorizate, multiproces, compacte si economice ...
26.10 2015
news
All in One - un nou concept de celula compacta. Pe o singura structura mecanica sunt montate pozitionerul, robotul si elementele de siguranta...
23.12 2014
news
Noutati din domeniul sistemelor de aspiratie noxe prezentate la Essen 2013: SparkTrap si CleanAirTower
17.12 2013
news
Cateva elemente din portofoliul Qirox® - pozitionere si manipulatoare.
10.04 2013
news
Cel mai modern si performant echipament de sudare creat de firma CLOOS poate acum fi folosit la sudarea MIG/MAG: Qineo Champ
01.09 2012
news
Robcon este partenerul CLOOS in Romania inca din 1990. Anul acesta sarbatoriti impreuna cu noi 20 de ani de experienta beneficiind de discounturi si actiuni speciale ... Detalii
23.06 2010
news
CLOOS QINEO® - o intreaga familie de echipamente pentru sudarea manuala de la CLOOS (tot ce inseamna sudarea MMA/electrod, WIG, MIG/MAG, Plasma pulbere, etc ). Citeste mai mult...
21.06 2010
news
CLOOS QIROX® - noua serie de componente robotizate CLOOS (roboti, senzori, tehnica de sudare, sisteme de comanda, celule compacte, sisteme compacte, sisteme robotizate la cheie). Citeste mai mult...
03.12 2009
news
La implinirea a 90 de ani de experienta, incepand cu 01.03.2009, reduceri mari de preturi la echipamentele de sudura CLOOS.
25.03 2009


Descriere


Robcon TM SRL (www.robcon.ro) ofera in Romania inca din 1990 solutii complete de sudare: nu numai instalatii, consumabile si accesorii de sudare, ci si solutii complete la cheie, sisteme robotizate precum si consulting privind tehnologia de sudare.

In Romania ROBCON TM ofera solutii complete in domeniul sudarii/taierii Incepand cu 1990 pe piata romaneasca a inceput prezenta firmei de sudare CLOOS Germania, reprezentata de firma Robcon.

Firma CLOOS a luat fiinta in anul 1919, la Haiger – Germania, cand inginerul Carl Cloos a pus bazele unei intreprinderi care astazi este raspandita in intreaga lume si se afla in topul firmelor care produc si comercializeaza instalatii, sisteme automate si roboti de sudare.

La inceput, firma CLOOS a produs generatoare si capete de sudare oxi-acetilenice. In cativa ani, firma a ajuns la un numar de 80 de angajati si, datorita calitatii produselor, a patruns pe piata internationala, exportandu-si produsele in Rusia Sovietica, Franta si Elvetia.

Prima instalatie de sudare in mediu protector

De-a lungul anilor, s-a trecut la producerea instalatiilor de sudare cu arcul electric: transformatoare si redresoare. Anul 1956 a fost un an de referinta in istoria firmei CLOOS si, putem spune, chiar in istoria sudarii: la Targul de la Hanovra a fost expusa prima instalatie de sudare in mediu protector (CO2) din lume, tip GLA 500. Din pacate, firma CLOOS nu si-a patentat inventia, astfel ca putini cunosc aceasta prioritate a societatii CLOOS. In zilele noastre exista un numar relativ mare de producatori de astfel de utilaje. Instalatia avea cateva caracteristici deosebite pentru anii '50 : reglare continua, viteza constanta a sarmei, debit constant al gazului de protectie.

Integrarea de automate de sudare in mediu protector

In 1958 / 1959 se integreaza automatele de sudare in mediu protector intr-o linie completa de productie.

Surse de sudare cu tiristoare

In anii 1960-1970, CLOOS isi diversifica gama de instalatii de sudare, introducand sudarea in impulsuri, reglajul cu tiristoare, amestecul de gaze de protectie.

Primul robot industrial de sudareObservand tendinta care se contura in domeniul sudarii, in 1978 / 1979 se construieste primul robot industrial de sudare. Tot in acest an apare o a doua filiala in Germania, la Herborn. In 1981 incepe productia de roboti industriali. Mentionam ca, spre deosebire de robotii americani sau japonezi, care au o aplicabilitate mai larga, robotii CLOOS sunt special destinati sudarii. Intreaga mecanica si electronica, ca si soft-ul de comanda si control sunt proiectate special pentru operatiile de sudare.

Roboti CLOOS destinati special sudariiIn zilele noastre, firma CLOOS are aproape 1.000 de angajati, o fabrica de producere a materialelor de adaos in Italia, una de producere a componentelor electronice si sistemelor de comanda a robotilor in Elvetia si filiale in Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Belgia si Spania.

In ceea ce priveste productia de echipamente, asamblarea si verificarea lor se executa numai in Germania, in laboratoarele speciale ale firmei CLOOS.

Spre deosebire de alte firme, firma CLOOS nu se ocupa doar de producerea si comercializarea echipamentelor de sudare. In cadrul firmei, majoritatea angajatilor sunt de formatie tehnica, in domeniul sudarii. Firma doreste sa solutioneze problemele de sudura care apar in firmele beneficiarilor, cauta ca, impreuna cu specialistii beneficiarilor, sa gaseasca solutia tehnica si economica optima pentru a rezolva problemele actuale sau viitoare legate de sudura.

Rolul firmei CLOOS nu se opreste insa aici. Compania asigura in continuare consulting, service post-garantie, piese de schimb si consumabile, materiale de adaos. Pentru a ilustra modalitatea de lucru si felul cum intelege firma sa ajute beneficiarul, prezentam in continuare modul de derulare al unui contract avand drept obiect un sistem automatizat de sudare:

  • In prima faza, beneficiarul trimite desenele ansamblului de sudat firmei CLOOS;
  • Firma CLOOS se pronunta daca poate prelua lucrarea si emite oferta;
  • Beneficiarul trimite cateva mostre, pregatite cat mai tipic pentru posibilitatile sale;
  • CLOOS face experimentari in conditii reale, intr-un laborator cu o dotare de 80 milioane de Euro;
  • Este chemat beneficiarul pentru a vedea rezultatele si cum lucreaza sistemul si pentru a-si exprima eventualele cereri de modificare;
  • In acest moment se trece la realizarea proiectului;
  • Dupa ce se executa proiectul, este chemat din nou beneficiarul care isi poate exprima dorinta pentru unele modificări (cele care se mai pot face);
  • Dupa aceea se trimite sistemul automatizat la beneficiar, se pune in functiune si se scolarizeaza personalul de deservire.

Din aceasta scurta descriere se poate observa ca firma CLOOS nu vinde instalatii sau roboti, ci vinde sisteme la cheie, specifice aplicatiei de sudare din firma beneficiarilor. La ora actuala exista in lume peste 4.000 de sisteme robotizate si peste 22.000 de sisteme automatizate, toate proiectate si executate de firma CLOOS in functie de necesitatile reale ale beneficiarilor.

Sudarea TANDEM introdusa de firma CLOOS in 1996

Astazi, firma CLOOS este specializata in sudarea in mediu de gaz protector, avand o experienta in acest domeniu de 4 decenii. Firma CLOOS - un fapt mai putin cunoscut - este cea care a rezolvat sudarea celebrelor rachete V1 si V2, cea care a asigurat sudarea submarinelor ("U - Boot"), a avioanelor Messerschmidt, dar si a numeroase subansambluri ale automobilelor BMW, Daimler Benz, MAN, sau a utilajelor terasiere CATERPILLAR® etc

Din 1990 CLOOS este reprezentata in Romania de societatea timisoreana
ROBCON™ SRL
Sediu: Timisoara, Str. Eneas Nr. 10
Adresa: C.P. 26 O.P. 1
RO - 300054 TIMISOARA

Tel. / Fax 0256-490 102 ;     Tel. 0256-220920
GSM 0744 - 568 905 ; 0744 - 798 627
E-mail:

Produse:
Instalatii de sudare SEI
Instalatii de sudare WIG (TIG)
Instalatii de sudare MIG/MAG
Instalatii de sudare MIG/MAG Tandem
Echipamente automatizate si robotizate de sudura, linii de sudura, solutii la cheie
Consumabile si accesorii (duze, sarma electrod, lichide pentrante, etc.)
Instalatii de taiere cu plasma

Robcon mai ofera pentru Dvs:

- Instalatii de taiere cu plasma;
- Sudare in puncte TECNA;
- Sisteme de absorbtie a noxelor KEMPER.